Δημοσκόπηση

Δώστε κατηγορία που έχετε υποστεί εκμετάλλευση

Ινστιτούτα Ομορφιάς - 3.8%
Πολυκαταστήματα - 17.6%
Τράπεζες - 26.9%
Τουριστικές Υπηρεσίες - 7.1%
Σχολές Εκπαίδευσης - 4.4%
Άλλη κατηγορία - 36.8%
Καμία εκμετάλλευση - 3.3%

Total votes: 182
The voting for this poll has ended on: Δεκεμβρίου 31, 2016

Επιστολή του Δ.Σ του ΙΝΚΑ Μακεδονίας για την Παγκόσμια Ημέρα Καταναλωτών

Στις 15 Μαρτίου «γιορτάζεται» σε όλον τον κόσμο η Παγκόσμια Ημέρα Καταναλωτών. Αυτό που φαινόταν πριν 25 χρόνια πολύ μικρό, σήμερα – και – στην Ελλάδα, στις χώρες της Ευρώπης, σε όλον τον κόσμο, φαίνεται και είναι πολύ μεγάλο. Τώρα όμως αρχίζουν τα δύσκολα. Τώρα, που οι μύθοι και πρακτικές καταρρέουν στην Ελλάδα και σε όλον τον κόσμο. Τώρα, μεσούσης της οικονομικής κρίσης αλλά και στα πρόθυρα συρράξεων που ενδεχομένως να έχουν ευρύτερες επεκτάσεις, οι πολίτες αλλά και οι λαοί δεν έχουν να ακουμπήσουν πια σε μη δοκιμασμένες πρακτικές και αναζητούν εναγωνίως σημεία αναφοράς. Στην σημερινή εποχή της απομυθοποίησης ιδεολογιών και πρακτικών δεκαετιών, το κίνημα των καταναλωτών, μια από τις ελάχιστες σταθερές σε ένα συνεχώς μεταβαλλόμενο κόσμο, συνεχίζει να αγωνίζεται για τα κοινά. Αγωνίζεται για τα καθημερινά. Σήμερα έννοιες που παλαιότερα θεωρούνταν δεδομένες, όπως η διατροφή, η στέγαση, η επαγγελματική απασχόληση, η παιδεία, το περιβάλλον και η υγεία, καθίστανται βασικοί στόχοι μιας – εκ νέου – κατάκτησης. Σήμερα, το κίνημα των πολιτών – καταναλωτών αγωνίζεται για το δικαίωμα στο αυτονόητο: στην εξασφάλιση των βασικών ατομικών και κοινωνικών δικαιωμάτων. Χθές, αύριο και πάντα, αγωνίστηκε και θα αγωνίζεται για το δικαίωμα στην ελευθερία, σε όλες τις μορφές της.

Διαβάστε περισσότερα: Επιστολή του Δ.Σ του ΙΝΚΑ Μακεδονίας για την Παγκόσμια Ημέρα Καταναλωτών

Επιβληθέντα Πρόστιμα σε Πρατήρια Καυσίμων

Οι πίνακες ενηµερώνονται σύµφωνα µε την εξέλιξη της εκδίκασης τυχόν προσφυγών κατά των υπουργικών αποφάσεων επιβολής προστίµου και την ενηµέρωση της αρµόδιας Υπηρεσίας της Γενικής Γραµµατείας και Κλιµατικής Αλλαγής του ΥΠΕΚΑ

(**) για καταβολή των προστίµων.

(*) Οι ως άνω υπουργικές αποφάσεις υπόκεινται σε προσφυγή.

(**) Αρµόδια Υπηρεσία: 

Υπουργείο Περιβάλλοντος Ενέργειας και Κλιµατικής Αλλαγής

Γενική Γραµµατεία Ενέργειας και Κλιµατικής Αλλαγής

∆ιεύθυνση Ελέγχου ∆ιακίνησης και Αποθήκευσης Καυσίµων (∆Ε∆ΑΚ) 

 ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΚΑΙ ΔΕΙΤΕ ΤΟΝ ΠΙΝΑΚΑ ΜΕ ΤΑ ΠΡΑΤΗΡΙΑ

Τι κοινό έχουν οι καταναλωτές Ελλάδας και Γερμανίας;

Αποκαλυπτικά είναι τα τελευταία στοιχεία του ΟΟΣΑ, για το «καλάθι της νοικοκυράς» εν μέσω κρίσης και ενώ έχει σημειωθεί μείωση 25% του ΑΕΠ.

Σύμφωνα με την «Καθημερινή της Κυριακής», οι μετρήσεις του Οργανισμού Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης (ΟΟΣΑ), δείχνουν ότι η Ελλάδα της κρίσης εξακολουθεί να είναι ελάχιστα φθηνότερη σε σύγκριση με πολλά μέλη του οργανισμού, όπου το διαθέσιμο εισόδημα είναι πολύ υψηλότερο.

Περισσότερα:Τι κοινό έχουν οι καταναλωτές Ελλάδας και Γερμανίας;

Μείωση τιμών για το φυσικό αέριο στους καταναλωτές της Αττικής

Μειώσεις τιμών για τους καταναλωτές φυσικού αερίου στην Αττική και εκπτώσεις για νέες συνδέσεις στο δίκτυο, ανακοίνωσε η Εταιρεία Παροχής Αερίου Αττικής. 

Η εταιρεία προσφέρει μειωμένες τιμές κατά περίπου 8% στους καταναλωτές φυσικού αερίου, ενώ κάνει τη σύνδεση με το δίκτυο πιο προσιτή με τις νέες προσφορές που περιλαμβάνουν σημαντικές εκπτώσεις στα τέλη σύνδεσης και χρηματοδότηση της εγκατάστασης θέρμανσης φυσικού αερίου. 

Οι μειώσεις γίνονται με την ενσωμάτωση στα τιμολόγια του εφάπαξ ποσού έκπτωσης που έλαβε η εταιρεία από τη ΔΕΠΑ, από το Μάιο έως και τον Δεκέμβριο του 2013. Το ενδεικτικό ύψος της μηνιαίας μείωσης της τιμής πώλησης αναμένεται να διαμορφωθεί στα 0,62 λεπτά ανά kWh (συμπ. ΦΠΑ) και η τιμή του φυσικού αερίου διαμορφώνεται για τους οικιακούς καταναλωτές τον Μάιο στα 7 λεπτά ανά KWh. 

Περισσότερα:Μείωση τιμών για το φυσικό αέριο στους καταναλωτές της Αττικής

Τι πρέπει να προσέξουν οι καταναλωτές ενόψει Πάσχα

Χρήσιμες συμβουλές στουςκαταναλωτές ενόψει των εορτών του Πάσχα δίνει ο Ενιαίος Φορέας Ελέγχου Τροφίμων (ΕΦΕΤ) και βασικές οδηγίες για ασφαλείς αγορές που θα πραγματοποιήσουν για το πασχαλινό τραπέζι.Οι παραδοσιακές διατροφικές συνήθειες τις ημέρες του Πάσχα οδηγούν τους καταναλωτές, σύμφωνα με τον ΕΦΕΤ, σε αγορά και κατανάλωση κυρίως φρέσκων, μη τυποποιημένων προϊόντων. Η σωστή επιλογή τους και η προσεκτική διαχείριση στο σπίτι από τον καταναλωτή (π.χ. μαγείρεμα, συντήρηση) βοηθούν στη διατήρηση των πλεονεκτημάτων της παραδοσιακής διατροφής αλλά και στην αποφυγή των αρνητικών επιπτώσεων στην υγεία και στα οικονομικά συμφέροντα του καταναλωτή.

Περισσότερα:Τι πρέπει να προσέξουν οι καταναλωτές ενόψει Πάσχα

Ημερολόγιο

Τελευταία Νέα

Σημερινά Πρωτοσέλιδα Εφημερίδων